U bent hier

Accoya weer op koers

vrijdag, 23 oktober, 2020 - 12:00

De verkoop en productie van massief Accoyahout door Accsys Technologies gaan weer de goede kant op. In april viel de vraag naar geacetyleerd Accoyahout met een derde terug, als gevolg van de coronapandemie.
Sinds april zijn de verkoopvolumes toegenomen tot 21.000 kubieke meter. Daarmee zaten ze de afgelopen vijf maanden slechts 9% onder het niveau van dezelfde periode vorig jaar. De omzet kwam in deze periode uit op 33,7 miljoen euro: 6% minder dan een jaar eerder.
Accsys Technologies profiteerde mede van een veranderde licentie-overeenkomst met Cerdia Productions. Daardoor is het bedrijf per 1 april dit jaar zelf verantwoordelijk voor de verkoop van Accoyahout.
Drie fabrieken
De productie in Arnhem is weer op het peil van vóór de coronacrisis. De uitbreiding van de Arnhemse Accoyafabriek wordt in maart 2022 afgerond.
De nieuwe fabriek in het Britse Hull opent in het eerste kwartaal van volgend jaar. Hull gaat houtchips acetyleren, als grondstof voor onder andere Medite Tricoya Extreme (MTX) dat in Ierland wordt geproduceerd.
In de Verenigde Staten bereiden Accsys en chemieconcern Eastman via een joint-venture de bouw van een Accoyafabriek voor.
Heeft u interesse in accoya, neemt u dan contact op met Nick Geurse: 070-3876844.

Trefwoorden: