U bent hier

Apple koopt bos

dinsdag, 21 april, 2015 - 11:00

Om zeker te zijn van de levering van karton en papier uit duurzaam beheerd hout, heeft Apple twee bossen aangekocht. Het techbedrijf is nu eigenaar van ruim 1.400 hectare bosgebied. Dit schrijft Duurzaam Bedrijfsleven. 
De aankoop is een initiatief van Apple en het Amerikaanse Conservation Fund. Het areaal in de staten Maine en North Carolina levert ongeveer de helft van het verpakkingsmateriaal dat Apple in 2014 verbruikte voor zijn gadgets en laptops. Het duurzame beheer van de Apple-bossen betekent verder dat er geen houtkap plaatsvindt om ruimte te maken voor woningen of landbouw.
In een verklaring schrijft Lisa Jackson van Apple dat de teloorgang van de Amerikaans bossen één van de meest onderschatte en urgente milieuproblemen is. In de afgelopen vijftien jaar is ruim 9,3 miljoen hectare verdwenen ten behoeve van de papier- en houtindustrie. Jackson roept andere bedrijven op om het voorbeeld van Apple te volgen. De stap van Apple is onderdeel van de inspanningen om de hele keten in eigen beheer te nemen. Het concern streeft ernaar om 100 procent duurzaam beheerd hout in zijn verpakkingen te verwerken. (bron: Duurzaam Bedrijfsleven)