U bent hier

Beste houthakkers strijden om titel

vrijdag, 13 september, 2019 - 11:15

Op zaterdag 21 september nemen de veertien beste houthakkers van de Benelux het tegen elkaar op tijdens het STIHL Timbersports Benelux Kampioenschap 2019. Ze strijden om de Benelux-titel en een plaats in de finale van het wereldkampioenschap in Praag op 1 en 2 november. De strijdarena ligt dit jaar in Oudenaarde (B) waar op dat moment De Werktuigendagen plaatsvinden. Dit tweedaagse openluchtevenement is ook gastheer van de European Trophy en een houthakwedstrijd voor rookies (nieuwelingen) en eentje voor dames.
Nederlands team
De veertien houthak-atleten geven het beste van zichzelf in zes zaag- en bijldisciplines. Alleen door een optimale combinatie van techniek, kracht en precisie kunnen zij de snelste tijd neerzetten. Dit jaar treden er zeven Belgen en zeven Nederlanders aan. Momenteel bleken er geen Luxemburgse sporters in topvorm te zijn.
In het Nederlandse team zit viervoudig Benelux-kampioen Rik van Drielen (foto). Ook Ben Terpstra, Martijn Harms en Edwin Dost zijn grote kanshebbers om een plek in de top 5 te bemachtigen.
Vier vrouwen
Voor het eerst in de geschiedenis van de Benelux-competitie wordt er ook een wedstrijd voor dames georganiseerd. Twee Nederlandse en twee Belgische vrouwen gaan hun best doen met de kettingzaag en bijl.