U bent hier

Blokkade in Suezkanaal hindert houtaanvoer

maandag, 29 maart, 2021 - 12:00

Het transport van hout en houtproducten vanuit het Verre Oosten loopt stevige vertraging op door het gestrande containerschip in het Suezkanaal. Meerdere Nederlandse houtimporteurs hebben hier hinder van. Hoewel de Ever Given gedeeltelijk los is gekomen van de wal, zit het voorsteven nog muurvast. De Nederlandse baggeraar Boskalis werkt hard om het 400 meter lange schip weer varend te krijgen.
“Op het containerschip dat gestrand is, zitten 12 containers van ons vast. Nog los van alle containers op de schepen die erachter liggen te wachten”, meldt Robbert Jan Dekker (Dekker Hout).
Henk Jan Bijmolt (Gadero): “Vooral onze bangkirai vlonderplanken uit Indonesië, Cortenstaal borderstrips uit India, composiet rabat en PVC-vloeren uit China staan vast in containerschepen die achter het gecrashte schip liggen. Daarbij zijn er ook nog leveranciers van ons die containers vast hebben staan waar ik nog geen weet van heb.”
Boskalis verwacht nog enkele dagen nodig te hebben voordat het containerschip weer verder kan varen. Het inklaren van goederen in Rotterdam kan ook nog zorgen voor vertraging als alle schepen straks tegelijk willen lossen.

Trefwoorden: