U bent hier

Bosbeheerders helpen mee in strijd tegen Covid-19

vrijdag, 29 mei, 2020 - 09:30

Vijf houtkapbedrijven annex bosbeheerders die lid zijn van de ATIBT (Association Technique Internationale des Bois Tropicaux) spannen zich in om de ontwikkeling van Covid-19 in Centraal-Afrika tegen te gaan. Sinds het begin van de crisis moeten verschillende gezondheidsmaatregelen en lokale initiatieven werknemers beschermen en de activiteiten van de houtindustrie in het Congobekken in stand houden.
De ondernemingen proberen zowel werknemers als de inheemse bevolking te beschermen. Ook zien zij het voortzetten van hun activiteiten als essentieel voor het economisch evenwicht van deze landen, waar hout één van de belangrijkste bijdragers is aan de lokale economie.
Steun van Duitse bank
Interholco (Noord-Congo), Rougier (Gabon), CIB-Olam (Noord-Congo), Pallisco-CIFM (Kameroen) en Precious Woods (Gabon) werken aan de instandhouding van het menselijke, sociale en economische ecosysteem in de regio. Hoofddoel is om hun FSC- en PEFC/PAFC-gecertificeerde houtexportactiviteiten te behouden. De preventie- en zorgprogramma’s worden ondersteund door de Duitse coöperatieve bank KFW met behulp van Fair & Precious, het merk dat duurzaam bosbeheer promoot.
De vijf specialisten in de productie en export van gecertificeerd Afrikaans hout hebben educatieve en gezondheidsprogramma’s opgezet, die zijn aangepast aan de levenswijze van de lokale bevolking. De kern van deze initiatieven is een oproep tot bewustmaking om de werknemers en hun gezinnen te informeren, onderwijzen en beschermen in de strijd tegen de pandemie. De bouw en uitbouw van quarantainezones en klinieken is één van de vele getroffen maatregelen.