U bent hier

De komende maand staat bij FSC Nederland in het teken van het gebruik van tropisch FSC-hout.

woensdag, 17 september, 2014 - 14:15

De komende maand staat bij FSC Nederland in het teken van het gebruik van tropisch FSC-hout. Naast het verstrekken van uitgebreide informatie omtrent dit onderwerp, organiseert FSC Nederland samen met haar partners diverse activiteiten en evenementen. 
 
"Door tropisch FSC-hout te gebruiken, gebruik je niet alleen een duurzaam en van nature hernieuwbaar bouwmateriaal, maar draag je ook nog eens bij aan bescherming van tropische bossen. En dat is weer van groot belang voor de miljoenen mensen en dieren die direct van het bos afhankelijk zijn én voor het tegengaan van klimaatverandering. Helaas is dit bij velen nog niet bekend, met verder verlies van tropische bossen tot gevolg", meent FSC Nederland.
"Door te kiezen voor tropisch FSC-hout geef je direct economische waarde aan duurzaam bosbeheer. Dan wordt het waardevoller om het bos te behouden in plaats van te kappen voor bijvoorbeeld mijnbouw of palmolieplantages," aldus Liesbeth Gort, directeur van FSC Nederland. "Organisaties die in de gelegenheid zijn om tropisch FSC-hout te gebruiken, zoals waterschappen, gemeenten en woningcorporaties, kunnen dus concreet bijdragen aan het behoud van tropische bossen. De komende weken willen wij hen, maar ook anderen, hiervan doordringen.". http://www.houtwereld.nl/index.php?hnav=13&mid=k5uYrG9lm2iYkZs=&name=woensdag&item=002#002