U bent hier

Entreegebouw Keukenhof met markant opengewerkt dak van hout

donderdag, 4 februari, 2016 - 12:30

Het in aanbouw zijnde transparante entreegebouw van de Keukenhof in Lisse wordt een toegangspoort met veel bezoekersfaciliteiten, ruimte en groen. Het markante opengewerkte dak betreft een indrukwekkende diagonale vurenhouten constructie met brede overspanning.
Het nieuwe entreegebouw wordt de ingang naar de mooiste lentetuin ter wereld. Zojuist werd gedurende de bouw het hoogste punt bereikt. De nieuwbouw, deels tweelaags, is 100 bij 30 meter en wordt eind juni dit jaar opgeleverd. Het nieuwe visitekaartje van de Keukenhof biedt op de begane grond alle bezoekersvoorzieingen zoals een informatiebalie, kassa, restaurant, souvenirshop en toiletten.
Mecanoo Architecten in Delft ontwierp de nieuwe entree; Van Wijnen uit Dordrecht is de bouwkundig aannemer. Door het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, baksteen en koper sluit het bouwwerk naadloos aan op de omgeving. De constructie - en dan vooral die van het dak - speelt een beeldbepalende rol. IMd uit Rotterdam ontwierp een houtconstructie met een overspanning tot 25 meter, die werd gemaakt door Heko Spanten in Ede.

Trefwoorden: