U bent hier

Extreem duurzame woning.

dinsdag, 7 oktober, 2014 - 18:30

Op de Rotterdamse Heijplaat vindt op donderdag 9 oktober de feestelijke oplevering plaats van CHIBB. Dit is een extreem duurzame woning in Concept House Village (CHV), geheel ontworpen én uitgevoerd door MBO- en HBO-studenten van de Hogeschool Rotterdam en het Albeda College. 
Ook de opening wordt georganiseerd door de studenten van de SUS-ateliers, een onderdeel van het Instituut Instituut voor Gebouwde Omgeving (IGO) van de Hogeschool.
Met CHIBB is een concept ontwikkeld dat niet alleen duurzaam is op het gebied van minimaal energieverbruik, maar dat ook inspeelt op vele andere facetten van duurzaamheid: Cradle-to-Cradle, leefmilieu, waterhuishouding en ecologie. Hierbij is de gehele levenscyclus onder de loep genomen. Studenten van de Hogeschool Rotterdam hebben hierbij hun eigen prototype uitgewerkt; van ontwerp tot en met realisatie.
Volgens Cobouw bevat de woning een houtskelet opbouw, binnenwanden van leem, plafonds van OSB, kozijnen en deuren van gevingerlast grenen en bovendien kanaalplaatvloeren van hout.