U bent hier

FSC houten hoed op Prinsjesdag

dinsdag, 15 september, 2015 - 16:30

Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren van GroenLinks draagt op Prinsjesdag een exclusieve FSC-houten creatie door ontwerpster Evelien Gentis-Smit van hoedenlabel Eudia. Hiermee vraagt zij aandacht voor één van de grootste klimaatuitdagingen wereldwijd: ontbossing. 
Haar boodschap? "We moeten in Nederland meer duurzaam geproduceerd hout gebruiken, de overheid voorop. Zij heeft een voorbeeldfunctie, maar we zien dat overheden nog te weinig duurzaam hout toepassen."
De Nederlandse overheid heeft zich in haar duurzaam-inkoopambitie duidelijk voor duurzaam geteeld hout uitgesproken. Toch ligt hier nog een flinke uitdaging, merkt Van Tongeren. "De Nederlandse overheden zitten nog ver af van een 100 procent duurzame inkoop als het gaat om hout in projecten. Zo blijkt in de grond-, wegen- en waterbouw, waar de overheid de belangrijkste opdrachtgever is, maar veertig procent van het toegepaste tropische hout aantoonbaar duurzaam te zijn. Van een voortrekkersrol van de overheid is nog absoluut geen sprake."