U bent hier

FSC krijgt 1 miljoen euro

maandag, 4 maart, 2019 - 09:45

De Forest Stewardship Council ontvangt 1.000.000 euro van de Nationale Postcode Loterij om verantwoord bosbeheer wereldwijd te versnellen. Deze gift zal FSC International gebruiken om nieuwe technologieën te ontwikkelen om certificering te versterken en deze toegankelijk te maken voor boseigenaren van alle soorten en maten.
"We zijn heel blij dat we deze gift hebben gekregen dankzij de deelnemers aan de Nationale Postcode Loterij," zegt Liesbeth Gort, directeur van FSC Nederland. 
"Met drones, satellietbewaking en andere digitale tools willen we onze controles in het bos effectiever maken, data over boscertificering en bescherming beter beschikbaar maken en ketencertificering vereenvoudigen. Hierdoor krijgt de boseigenaar eenvoudiger toegang tot certificering en de markt."
 De bekendmaking van de schenking aan het project is gedaan in de aanloop naar het Goed Geld Gala van de Postcode Loterij op 4 maart in Carré, Amsterdam. Dan maakt de Loterij bekend welk bedrag zij in totaal kan schenken aan goede doelen.
 De helft van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij gaat naar goede doelen op het gebied van mens en natuur.
Vorig jaar was dit een totaalbedrag van ruim 357,5 miljoen euro voor een betere wereld.