U bent hier

Hout zoekt Vrouw 2014

vrijdag, 16 mei, 2014 - 10:45

'Hout zoekt Vrouw' schenkt Astrid Duivenvoorde en peuterspeelzaal Bambini ‘Make a Wish in Wood’ project.
donderdag, 15 mei 2014 17:33

 

75 deelneemsters aan Hout zoekt Vrouw 2014 hebben op donderdag 15 mei 'live' voor drie goede doelen projecten gewerkt. In de timmerfabriek van Van Leeuwen Kozijnen op Gravendam werd op die manier invulling gegeven aan het thema 'Make a Wish in Wood'. In het kader van de vijfde editie van Hout zoekt Vrouw hebben het vakblad Houtwereld en timmerfabriek Van Leeuwen Kozijnen een tijdje geleden samen in de lokale media een oproep gedaan aan non-profitorganisaties, sociaal-maatschappelijke instanties, vrijwilligers en overige particulieren uit de regio Den Haag-Amsterdam om een ‘Make a Wish in Wood’ aan hun kenbaar te maken. 

De drie winnende ideeën zijn vandaag gratis en belangeloos geproduceerd tijdens het vakevent 'Hout zoekt Vrouw 2014' en na afloop werden ze overhandigd aan het specifieke goede doel. Houtwereld, Van Leeuwen Kozijnen en het Hout zoekt Vrouw-netwerk hopen op deze wijze een 'houtje' bij te dragen aan een duurzame samenleving. Van de veertien ontvangen inzendingen is een Top 3 gemaakt waarop de dames uit het Hout zoekt Vrouw-netwerk konden stemmen. 

Het winnende project is geworden: 
een houten schommelbank voor een logeerhuis voor kinderen met een verstandelijke beperking. Deze schommelbank komt buiten te staan en zal worden gemaakt van Accoyahout. Kinderen die kunnen lopen kunnen er zelf op gaan zitten, kinderen die afhankelijk zijn van een rolstoel kunnen erop worden getild. De zorginstelling 's Heeren Loo, op het terrein van de Willem van den Bergh Stichting in Noordwijk, kan zo wat extra's doen voor kinderen die buiten in de tuin zijn.

De twee andere projecten waren bestemd voor Peuterspeelzaal Bambini en mevrouw Astrid Duivenvoorde.
Het eerste project is een Vertelboom voor Peuterspeelzaal Bambini in Noordwijkerhout. De boom, die is geïnspireerd op de tekeningen van Nijntje, komt in het peuterlokaal te staan en krijgt meerdere functies. Zo wordt er 's ochtends bij de boom een kringgesprek met de kinderen gehouden. De boom en takken worden voor alle vier de seizoenen elke keer 'aangekleed', er komen fraaie knutselwerkjes van de kinderen in te hangen en met Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw kan er een mooie wensboom van worden gemaakt. De Vertelboom wordt gemaakt van MDF (van fabrikant Medite) en de benodigde AutoCAD-tekening is afkomstig van Ritmeester-Meesterwerken in Hout.

Bij het tweede project hebben de aanwezige vakdames een nieuwe voordeur mét deurkozijn voor Astrid Duivenvoorde en haar drie kinderen uit Noordwijkerhout gemaakt. Vriendin Ida Troost kon het bestaande rotte houtwerk niet meer aanzien en kwam met een 'Make a Wish in Wood'. De nieuwe voordeur-kozijncombinatie wordt gemaakt van Accoyahout (kozijndelen) en Aluplex/AluStabiel (deurplaat) van fabrikant Mill Panel, het geheel zal na fabricage door Kings Timmerwerk in de voorpui worden geplaatst.

Lees meer: BlikOp Noordwijkerhout - 'Hout zoekt Vrouw' schenkt Astrid Duivenvoorde en peuterspeelzaal Bambini ‘Make a Wish in Wood’ project. 
Bron: BlikOp

Reacties