U bent hier

Houtbouwproject HAUT

maandag, 8 oktober, 2018 - 09:45

Bouwbedrijf J.P. van Eesteren gaat in Amsterdam het houtbouwproject HAUT realiseren. HAUT is een initiatief van projectontwikkelaar Lingotto, Team V Architectuur en Arup. Het wordt het hoogste hybride houten gebouw van Nederland en één van de hoogste ter wereld.

HAUT heeft een BREEAM Outstanding-ontwerpcertificaat, de hoogste graad in duurzaamheid. De woontoren krijgt 21 verdiepingen en wordt 73 meter hoog. Eind november start de bouw ervan aan de Amstel in Amsterdam. Naar verwachting wordt het iconische gebouw begin 2021 opgeleverd.
HAUT is een baanbrekend project, dat laat zien dat het bouwen met hout de toekomst heeft. Eerder dit jaar won het ontwerp van het Amsterdamse architectenbureau Team V al de International BREEAM Award 2018. Kenmerkend zijn de vernieuwende houten hoogbouwconstructie en energie-opwekkende gevels. Daarmee geldt HAUT als een prototype voor innovatief en duurzaam bouwen.
Het wooncomplex heeft straks 52 luxe appartementen op een prachtige locatie met een bijzonder uitzicht. Om de ambitieuze duurzaamheidsambities te waarborgen werken Lingotto en Team V samen met experts van Arup om zo alle mogelijkheden van hout als innovatief bouwmateriaal te benutten.
Marco Peppel, directeur J.P. van Eesteren: “Wij zijn erg trots dat wij op het gebied van engineering, ontwerp en realisatie een bijdrage leveren aan HAUT. De combinatie van houtbouw, hoogbouw en de hoogste graad van duurzaam bouwen, maakt dit tot een bijzonder project. We kunnen hier samen met de partners laten zien dat we elk gebouw, dus ook een houten gebouw, slimmer kunnen maken. Bouwen in hout heeft de toekomst.”