U bent hier

Staatsbosbeheer en Shell planten bomen

maandag, 8 april, 2019 - 14:30

Staatsbosbeheer en Shell werken de komende twaalf jaar samen om ruim vijf miljoen bomen te planten in Nederlands bos. Shell investeert daarvoor €17,4 miljoen in het Buitenfonds van Staatsbosbeheer. Daarnaast gaan de organisaties samenwerken op het gebied van kennisuitwisseling, educatie en innovatie.
“Met deze samenwerking is Staatsbosbeheer in staat om de lege plekken in het bos, die ontstaan door de essentaksterfte, van nieuwe bomen te voorzien”, zegt Sylvo Thijsen, directeur Staatsbosbeheer.
De es wordt in Nederland aangetast door een agressieve schimmelziekte waarvan de bomen niet herstellen. Het planten van bomen levert een belangrijke bijdrage aan het verminderen van CO2 in de atmosfeer. Voor Shell sluit deze samenwerking aan op haar ambitie een actieve rol te spelen in de Nederlandse energietransitie.
Naast deze investering in Nederlands bos biedt Shell haar klanten de mogelijkheid om hun eigen CO2-uitstoot voor het verbruik van brandstof te compenseren. Vanaf 17 april kunnen klanten die een Shell-station bezoeken CO2-neutraal rijden.
De vrijwillige bijdrage van klanten gaat naar CO2-compensatieprojecten die bijvoorbeeld mikken op bosbescherming of bomenaanplant. Shell ondersteunt momenteel onder andere twee gecertificeerde projecten: Cordillera Azul in Peru en Katingan Mentaya in Indonesië.
Nederland kent nog geen gecertificeerd systeem van CO2-credits. Staatsbosbeheer en Shell zetten zich samen in om dit gecertificeerde systeem ook in Nederland te realiseren, zodat investeren in de Nederlandse natuur voor meer bedrijven interessant wordt.