U bent hier

Start nieuwe goed-hout campagne.

vrijdag, 4 april, 2014 - 12:45

Het Wereld Natuur Fonds, FSC en grote retailers lanceren aanstaande maandag 7 april op het WNF-kantoor in Zeist de FSC-retailcampagne 'Goed hout gekocht, U wordt bedankt' in de grote bouwmarkten/retailketens Hornbach, Kwantum, Praxis en Ranzijn. 
De deelnemers werken actief aan vergroting van het aanbod duurzaam geproduceerd hout. De lancering gebeurt tijdens een informatieve bijeenkomst met als thema 'Behoud van tropische bossen - hoe maken we FSC mainstream?'. Daar wordt tevens een nieuw, uitgebreid onderzoeksrapport gepresenteerd naar de sociale aspecten van FSC in de Afrikaanse regenwouden van Gabon, Congo-Brazzaville en Kameroen.
Voor het eerst is in de praktijk - aan de hand van bezoeken aan en gesprekken met bosarbeiders en de lokale bevolking - onderzocht welke positieve effecten FSC-certificering heeft ten opzichte van niet-gecertificeerde houtkapbedrijven en concessies. Het onderzoek is uitgevoerd door CIFOR, het internationaal gerenommeerde instituut op het gebied van tropische bosbouw. Onderzoeker Paolo Cerruti is op 7 april aanwezig en beschikbaar voor vragen. Zie ook: http://www.houtwereld.nl/index.php?hnav=13&mid=kqSTrGlsnmaYkZs=&name=don...