U bent hier

Tijdelijk kapverbod Myanmar

maandag, 2 mei, 2016 - 15:45

De nieuwe regering van Myanmar heeft met onmiddellijke ingang de houtkap in het land stilgelegd voor een periode van één jaar. Dit werd op 28 april bekendgemaakt door een woordvoerder van de overheid.
De nieuwe democratisch verkozen regering in Myanmar, onder leiding van Aung San Suu Kyi, neemt een jaar de tijd om de bossen te inventariseren. Er is een tijdelijk algemeen kapverbod uitgevaardigd, dat per direct van kracht is gegaan. Het kapverbod geldt voor alle houtsoorten, waaronder teak.

Er wordt benadrukt dat dit om een tijdelijke maatregel gaat, die op 1 april 2017 wordt heroverwogen. De maatregel is genomen om de bossen te inventariseren en tot een beter bosbeheerplan te komen. De verwachting is dat vanaf 1 april 2017 weer de benodigde kapvergunningen worden verstrekt. De mogelijkheid bestaat dat de beschikbare volumes zullen afnemen.
Op dit moment zijn zowel in Myanmar als omringende landen ruime voorraden teak beschikbaar, maar de verwachting is wel dat in bepaalde afmetingen en kwaliteiten er schaarste kan ontstaan.(foto: Worldwood). Bron Houtwereld.