U bent hier

Vertrouwen bouw positiever

donderdag, 12 maart, 2015 - 14:45

Het ondernemersvertrouwen is het afgelopen kwartaal verder toegenomen. Dat blijkt vandaag uit de Conjunctuurenquête Nederland. Opvallend is ook het toegenomen vertrouwen van ondernemers in de bouw in het eerste kwartaal van 2015. Het vertrouwen in de groot- en detailhandel viel terug, maar is nog wel positief. 
De COEN-enquête is een gezamenlijk onderzoek van KvK, VNO-NCW, MKB-Nederland, CBS en EIB. Ondernemers zijn nu al vijf kwartalen op rij positief gestemd. Het ondernemersvertrouwen, de stemmingsindicator van het Nederlandse bedrijfsleven, komt uit op +6; één punt hoger dan in het vierde kwartaal van vorig jaar.
Het ondernemersvertrouwen kwam voor de bouwsector uit op +3 en is daarmee voor het eerst sinds de start van de meting in 2008 positief. Bouwondernemers hebben goede verwachtingen over de bedrijvigheid de komende drie maanden. Naast de bouw was er ook een verbetering te zien binnen de dienstverlening en de industrie. In de handel nam het vertrouwen echter af. Groothandelaren ervoeren met name de ontwikkelingen van het economisch klimaat als minder gunstig. (bron: Hibin)