U bent hier

Wat is het mooiste bospaadje?

maandag, 30 april, 2018 - 14:45

PEFC wil Nederland uitdagen erop uit te trekken en op zoek te gaan naar het mooiste bospaadje van Nederland. Iedereen kan tot en met 5 juni meedoen aan de wedstrijd, zowel kinderen als volwassenen. Er zijn allerlei prijzen te winnen.  

Wie mee wil doen, maakt een foto van zijn/haar mooiste bospaadje en plaatst deze op Facebook, Twitter of Instagram, met de hashtag #mooistebospaadje (of upload de foto op www.mooistebospaadje.nl). De foto wordt dan gepubliceerd op www.pefc.nl en dingt automatisch mee naar de wedstrijd. Voor volwassenen bestaat de 1e prijs uit een vakantieweek in een boomhut, de 2e prijs is een vakantieweekend in een boomhut en de 3e prijs betreft een dagbezoek aan de Efteling

De 1e prijs voor kinderen is overnachten in de Efteling, de 2e prijs is een midweek in een Hobbit-woning en de 3e prijs behelst een dagbezoek aan de Efteling. Meedoen kan tot en met Wereld Milieu Dag op 5 juni. Daarna maakt de jury een selectie van twintig foto’s: 10 in de categorie volwassenen en 10 in de categorie jeugd (tot 18 jaar). Deze selectie wordt bekendgemaakt op 21 juni.

Uit de twintig geselecteerde foto's worden de winnaars gekozen (1e, 2e en 3e prijs) van beide categorieën en die worden op 5 juli bekendgemaakt tijdens de opening van een gelijknamige tentoonstelling.

De winnaars in zowel de categorie volwassenen als jeugd gaan gefotografeerd worden op hun mooiste bospaadje door de bekende fotograaf Sven Menschel. De beelden worden op groot formaat tentoongesteld. Op 5 juli worden de genomineerden uitgenodigd voor de opening van de tentoonstelling én de prijsuitreiking van het mooiste bospaadje van Nederland.