U bent hier

Prinsevinkenpark, Den Haag

In nauwe samenwerking met Sens Bouw BV hebben wij einde 2023 een bijdrage geleverd aan een prachtig verduurzamingsinitiatief in de Haagse Archipelbuurt. Dit keer hebben we alle kozijnen en ramen vervangen van een rijksmonument in het historische Prinsevinkenpark.

Het Prinsevinkenpark, voorheen het domein van de prinsen van Oranje, vormt nu een pittoresk deel van de Archipelbuurt. Het betreffende monument, gebouwd tussen 1887-1890 in neo-renaissance stijl door de befaamde architect Johannes van Nieukerken, ademt geschiedenis. Voor Wassenaar ontwierp dezelfde architect ook het indrukwekkende Kasteel de Wittenburg.

Voor dit bijzondere monument hebben we gebruik gemaakt van Oregon Pine voor de ramen en kozijnen, gecombineerd met Stolker Monuglas. Dit speciale glas voldoet aan hedendaagse eisen qua comfort en energie-efficiƫntie, terwijl het toch duurzaam en geschikt is voor monumenten. Belangrijk om te benadrukken: de nieuwe houten ramen en kozijnen zijn tot in de kleinste details nauwkeurig afgestemd op de originele elementen. Een geslaagd project waar geschiedenis en modern comfort samenkomen!
Zie op ons Instagram account @Oudshoornkozijnen het bijbehorende filmpje!https://www.instagram.com/reel/C2KDc0kIoQG/