U bent hier

De organisatie van de Olympische en Paralympische Spelen in Brazilië kiest voor het gebruik van FSC-gecertificeerde hout- en papierproducten.

maandag, 15 augustus, 2016 - 16:45

In haar streven naar een duurzamere Olympische Spelen heeft het organisatiecomité van Rio 2016 bewust gekozen voor hout- en papierproducten die bijdragen aan bescherming van bossen. Het resultaat mag er zijn: zowel voor houtconstructies als papiergebruik koos het comité vastberaden voor FSC-gecertificeerde producten. Het FSC-keurmerk garandeert dat het om een product gaat dat bijdraagt aan bosbescherming. Dat wil zeggen dat er in het beheer rekening wordt gehouden met de sociale, ecologische en economische aspecten.

In de aanloop naar de Olympische Spelen behaalden heel wat leveranciers hun FSC-certificering, om zo de herkomst van hun producten te kunnen garanderen. Deze leveranciers komen uit uiteenlopende sectoren: van drukwerk tot specifieke houttoepassingen. Zo zijn de 7,5 miljoen tickets voor de Spelen FSC-gecertificeerd en zijn de Olympische podia van FSC-gecertificeerd hout gemaakt.