U bent hier

FSC-gecertificeerd hout

Beste toepassing gecertificeerd hout

Tijdens een galadiner met meer dan duizend gasten in Amsterdam, heeft de jury van het World Architecture Festival (WAF) (28- 30 november 2018) de Best Use of Certified Timber Prize toegekend. Winnaar is het International House in Sydney, ontworpen door Tzannes Architecture. Het project werd gebouwd door Lendlease met gebruikmaking van PEFC-gecertificeerd cross laminated timber (CLT) van fabrikant Stora Enso.

De organisatie van de Olympische en Paralympische Spelen in Brazilië kiest voor het gebruik van FSC-gecertificeerde hout- en papierproducten.

In haar streven naar een duurzamere Olympische Spelen heeft het organisatiecomité van Rio 2016 bewust gekozen voor hout- en papierproducten die bijdragen aan bescherming van bossen. Het resultaat mag er zijn: zowel voor houtconstructies als papiergebruik koos het comité vastberaden voor FSC-gecertificeerde producten. Het FSC-keurmerk garandeert dat het om een product gaat dat bijdraagt aan bosbescherming. Dat wil zeggen dat er in het beheer rekening wordt gehouden met de sociale, ecologische en economische aspecten.

Abonneren op RSS - FSC-gecertificeerd hout